Werkstatt je bh. brend nakita koji nose regionalne ali i svjetske zvijezde

Kada su prije četiri godine Lejla Nuhić i Ajla Šarić pokrenule brend ručno rađenog nakita Werkstatt nisu ni sanjale da će jednog dana njihov nakit nositi čuvena Beyonce. Ovaj nakit je prepoznatljiv po specifičnom i minimalističkom industrijskom stilu.

Brend je dobio naziv po njemačkoj riječi za radionicu, a koja zapravo odražava radni prostor u kojem osnivačice brenda Ajla Šarić i Lejla Nuhić dizajniraju i kreiraju svoj unikatni, ručno rađeni nakit.

Ajla i Lejla su završile Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje su se upoznale i nakon toga počele izradu jedanog od najoriginalnijih nakita.

“Inspiraciju pronalazimo u svakodnevnom životu, u svim vrstama i oblicima umjetnosti, a najveću inspiraciju nam pruža zajednički rad. Ono što nas posebno raduje su reakcije kupaca obzirom da je Werkstatt nastao iz hobija, i da nismo očekivali zainteresovanost za naš rad u toj mjeri”, kazala je Lejla Nuhuić jedna od dizajnerica.

Ono što je specifično kada je ovaj nakit u pitanju jeste da se izrađuje od cinka i mesinga.

“Zbog specifičnosti procesa izrade, prosječan komad nakita zahtjeva nekoliko sati rada. U našoj ponudi je moguće pronaći prstenje, narukvice, naušnice i ogrlice koje izrađujemo od cinka i mesinga, i srebrenih dodataka”, kazala je.

Recommended Posts